Trening julen 2018

Postet av Brandbu IF - Friidrett den 8. Des 2018

Trening for alderen 11-60.

Fra og med mandag 10. desember blir det ikke innetrening, men vi møtes på banen og finner en bakke for å trene spenst. 18:00 - 19:30.

Onsdagstreninga blir som vanlig i hallen 16:30 - 18:00 fram til jul. I romjula blir det trening i hallen torsdag 27.12, fra 14:00-16:00.

50 år med Idrettsmerker

Postet av Brandbu IF - Friidrett den 28. Okt 2018

Fredag 19. oktober var det sesongavslutning for friidrettsgruppa. I 2018 er det to medlemmer i Brandbu IF som har gjennomført idrettsmerke 50 ganger. Det er en flott prestasjon, som krever 50 år med trening. Jens Alm og Odd Hovi ble derfor hedret med 50 års merke, diplom og blomster fra friidrettsgruppa.

Gratulerer så mye begge to!

Trening vinteren 2018-2019

Postet av Brandbu IF - Friidrett den 23. Okt 2018

Resultater Hopp- og sprintstevne

Postet av Brandbu IF - Friidrett den 21. Okt 2018

Resultater Innendørsstevne 04.11.18

Idrettsmerke

Postet av Brandbu IF - Friidrett den 17. Okt 2018

Idrettsmerkeprøvene kan du ta her: Vestfold, Østfold, Telemark, Oslo

NYHET!

70-års merke

Vi er stolte av å kunne presentere 70-års merke. Dette er for personer som har tatt idrettsmerke 70 ganger.

Å ta idrettsmerket er en fin måte å holde seg i form på. Kravene varierer i de ulike aldersgruppene, og forhåpentligvis er de satt såpass høyt at de fleste må trene for å klare dem. Idrettsmerket ble innstiftet den 29. mai 1915 på et fellesmøte i Norges Riksforbund for idrett. På det tidspunktet fikk kun menn lov til å delta. Kvinnene ble med i 1934. Kravene til Idrettsmerket er revidert flere ganger, og etterhvert er også øvelsesutvalget utvidet. På denne siden finner du nødvendig informasjon om Idrettsmerket. Her registrer du også din årlige prøve. Merker og trofeer kjøper du i vår nettbutikk.

Idrettsmerket 100 år
I 2015 fylte Idrettsmerket 100 år. Dette ble markert med en jubileum-pin. Jubileumspinsen kan fortsatt kjøpes i vår nettbutikk. I tillegg har vi laget et jubileumshefte med historier. Heftet kan lastes ned som pdf eller bestilles per e-post: Idrettsmerket@idrettsforbundet.no
Last ned jubileumsheftet

Hvordan gjennomføre idrettsmerket?
Øvelseutvalg for Idrettsmerket er så variert at det skal være mulig å arrangere merkeprøver de fleste steder. Det greieste er selvsagt å bruke en idrettsplass med løpebaner, kast og hoppesteder - men en slik plass er slett ikke nødvendig for å ta prøven. En lekeplass eller en noenlunde plan gress- eller sandslette kan godt gjøre nytten. Merketakingen må gjennomføres av minst to personer som kontrollerer hverandre i henhold til reglementet.

Øvelseutvalg og merkekrav
For å oppnå godkjent idrettsmerkeprøve, må merketakerene bestå en øvelse fra hver gruppe: trim, spenst/presisjon, hurtighet, styrke og utholdenhet. Her finner du fullstending reglement , informasjon og kontrollkort. Ved å føre årbok får du oversikt over dine resultater i ulike øvelser år for år.

Samleskjema kan brukes for grupper. Skjemaet kan lagres og oppdateres, på din egen PC. Ansvaret for skjemaet har brukeren selv.

Beregningsgrunnlag for utmerkelser
Alle som avlegger idrettsmerkeprøve kan kjøpe utmerkelser. Det er kun mulig å få en utmerkelse per år. Antall ganger merketakeren har fullført idrettsmerke-prøven er utgangspunkt for oppnåelse av utmerkelser.

1. gang - idrettsmerke i bronse
5. gang - idrettsmerke i sølv
9. gang  - idrettsmerke i gull
15. gang - idrettsmerkestatuetten
20. gang - idrettsmerkekruset
25. gang - idrettsmerkets miniatyrstatuett i bronse
30. gang - idrettsmerkets hederspris
40. gang - 40-års merke med NIF diplom
50. gang - 50-års merke med NIF diplom
60. gang - 60-års merke med NIF diplom                                                                         70. gang - 70-års merke med NIF diplom

Merker og trofeer kjøper du i vår nettbutikk.

Spørsmål om idrettsmerket sendes til idrettsmerket@idrettsforbundet.no

REGISTRERING