Informasjon om svømmekurs for barn

Før dere møter opp på kurs er det greit å lese igjennom disse tipsene:

  • Møt opp i god tid. Barnet må være klare på bassengkanten 5min før krusstart, så vi rekker opprop før man går i vannet. Veldig lurt om alle barna har gått en tur på do før kurset begynner!
  • Instruktørene åpner opp bassenget senest 15min før første kurs.
  • Alle må dusje før man går i bassenget.
  • Det er ikke lov for voksne damer å gå i herregarderoben, og ikke lov for voksne menn å gå i damegarderoben.
  • Alle barna må bruke badehette også gutter med kort hår! Barnet sliper å få hår i øynene når vi øver, og det er bedre for renseanlegget til bassenger uten så mye hår!
  • Badetøyet bør være vanlig badedrakt eller badebukse. Vi anbefaler ikke store badeshorts, da dette ødelegger barnets evne til å flyte.


Vær forberedt på at ikke alle kan stå overalt.


Foreldre skal ikke være inne i hallen under kurset, men kan vente i garderoben eller i gangen utenfor. Dette er for å unngå at barnet blir for opptatt av dere, og at det ikke skal være noen forstyrrelser under kruset. I tillegg er det ikke plass til alle foreldre inne i hallen. Det er kun på første og siste kursgang foreldre kan være inne i hallen.


Det er to-tre kurs som går samtidig i bassenget, i avdelte deler. Det er 2-4 instruktører per kurs, og alltid en instruktør som har oversikt fra land.

Alle våre instruktører har utdanning som svømmeinstruktør fra Norges Svømmeforbund og har godkjent livredderprøve.

Det er vanlig at barnet tar samme kurs flere ganger. Ikke bli skuffet om barnet ikke kommer igjennom kurset første gangen – det er helt normalt.

Instruktører vil anbefale hvilket kurs barnet bør gå videre på, etter kursgang nr. 8 eller 9. Da kan dere sjekke evalueringen i tryggivann, og melde på neste kursrunde når info om dette kommer.


Hvis bassenget blir stengt/åpnet på kort varsel, blir det sendt ut e-post og/eller tekstmelding om dette.
Vi kan dessverre ikke gi søskenrabatt eller refusjon ved sykefravær eller annet fravær.
Ikke nøl med å ta kontakt om det er noe mer dere lurer på.


Viktig informasjon til foreldre og foresatte

Svømmeopplæring er en lang prosess som krever mye av både barnet og instruktørene. Vi oppfordrer foreldre til å ta med barnet på svømming utenom kurs - da vil barnet raskere lære seg å svømme.
Det er stor forskjell på hva de forskjellige barna kan, har forutsetning til og hva de tørr. Derfor er det viktig å støtte barnet i læringsfasen. Vi går sakte frem for ikke "å skremme" noen ut av vannet. Kan barna det grunnleggende i svømming, blir barnet trygg og god i vannet og grunnlaget for å lære å svømme er lagt. Dette er: - Pusting i vannet - Flyting på mage og rygg - Dykke

Fremdrift
Det er vanlig at barnet tar samme kurs flere ganger. Ikke bli skuffet om barnet ikke kommer igjennom kurset første gangen – det er helt normalt.

Annet:
 
Ved fotografering av barnet på første og siste kursgang ber vi om at du kun tar bilder av ditt eget barn, og ikke tar bilder der andre barn er med uten godkjenning av deres foreldre.

Har du spørsmål? Sende gjerne en mail til Svømmekurs Bif
Levert av IdrettenOnline